Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2015

Letošnji 25. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal danes, v sredo, 25. novembra 2015, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Dogodka se je udeležil tudi predsednik RS Borut Pahor, ki je ob začetku koncerta Slovenski karitas ob 25. letnici delovanja podelil odlikovanje RS, Zlati red za zasluge za odlično uresničevanje človekoljubnega poslanstva.

Scenarist Tadej Sadar in režiser Tomaž Švigelj sta v duhu letošnjega gesla Tedna Karitas »25 let v službi človekovega dostojanstva« z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal obiskovalce, poslušalce in gledalce v prijeten večer, namenjen jubilejni obletnici, lepi glasbi, povezanosti in solidarnosti. Koncert sta povezovala voditelja Mateja Rosa in Jure Sešek. Iz studia v Ljubljani se je v družbi mladih prostovoljcev Karitas, skavtov in družin, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Andrej Pečenko.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta zbralo 109.716,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom.

Na prireditvi so s plesom in petjem v živo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Miran in Gal Juvan, XXL vokal, Alja Krušič, Alfa in Omega, Folklorna skupina KD Sv. Mihael, Grosuplje, Helena Blagne, Oto Pestner, Okrogli muzikanti, Regina in Tomaž Plahutnik, Baletna šola, Pirueta Kreativo, Alpski kvintet in Manca Špik.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna Občina Celje, Celjski sejem, Cvetličarna Gardenia Ars Florae d.d., Filc d.d., Združenje SAZAS, Sanjska obleka in Bema Trade. Zahvaljujemo se tudi Telekomu Slovenije, ki je omogočil brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci prevzemali klice.

Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas Petrovče, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva, Mozirje, Griže, Luče in Polzela, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec – Dobrova, skavti župnije sv. Cecilije Celje ter dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo po telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic

generalni tajnik Slovenske karitas