Zahvala darovalcem in sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2018

Sporočilo za javnost
Ljubljana, 28. 11 2018

Letošnji 28. dobrodelni koncert Klic dobrote, za družine v stiski, ki je potekal nocoj, v sredo, 28. novembra 2018, je zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Ob neposrednem prenosu je koncert pred televizijske ekrane in radijske postaje povabil ljudi, ki imajo radi glasbo in ki radi pomagajo. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta in takoj po koncertu zbralo 171.043,00  EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

»Letošnje geslo Mladost iz korenin modrosti, je vsem nam izziv, da spodbujamo kulturo srečevanja in kulturo dialoga. S tem se bo premagoval razkorak med starejšimi in mlajšimi, pa tudi med revnimi in bogatimi. Še več, srečanje bo postalo priložnost, da se zgodi nekaj novega, boljšega… Pripravljenost pomagati drugim je edina moč, ki lahko resnično spremeni svet, to je revolucija, ko iz egoističnega človeka, postanem človek za druge. To pa je tudi pot k sreči. Hvala vsem vam nastopajoči, hvala vsem vam, ki ste že, ali boste svoj dar namenili za družine v stiski. Naj bo po tem koncertu manj stisk in več novega upanja.« nas je nagovoril msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas.

Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas. Vidno zadovoljstvo obiskovalcev na samem koncertu je bila najlepša zahvala vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Scenarij za koncert je pripravil msgr. Franci Trstenjak in režiral Tomaž Švigelj. Prireditev so letos vodili Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani nas je nagovarjala Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev Mlade Karitas.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Tamburaški orkester Dobreč. K dobroti in solidarnosti z  20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči, so nas pozivali tudi nastopajoči:
Andreja Zakonjšek Krt, Eva Černe, Francka Šenk, Klemen Torkar, Matjaž Stopinšek, Nuška Drašček, Nina Strnad, Marjana Mlinar, Anika Horvat, Luka Sešek, Marko Vozelj, Gregor Ravnik, Gašper Rifelj, Andrej Jerman, Matjaž Mrak, Kvartet Grm, Oktet Žetev in Vok. skupina Krila.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna Občina Celje, Celjski sejem, ZPO Celje, Cvetličarna Gardenia Ars Florae, Sanjska obleka, Združenje SAZAS k.o, PGD Lokrovec – Dobrova, Nujna medicinska pomoč – Splošna bolnica Celje, Dom sv. Jožef Celje, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje ter CUDV Radovljica. Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem Karitas, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali Župnijska karitas Hajdina ter župnijske karitas v Škofiji Celje. Na sami prireditvi in pri pripravah je sodelovalo več kot 110 mladih prostovoljcev. Med njimi tudi prostovoljci Mlade Karitas ter Slovenski Skavti in Skavtinje, ki so skupaj s predsednikom RS, Borutom Pahorjem, sprejemali klice darovalcev.

Zahvaljujemo se tudi vsem radijskim postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, širom po Sloveniji, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili na dogodek. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na:

Slovensko karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
namen: Klic dobrote
Koda namena:CHAR
Sklic: 00 3514

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

mag. Cveto Uršič
generalni tajnik Slovenske karitas