Vabilo za prostovoljce – animatorje POČITNIC BISEROV 2012

Ali imaš rad morje? Imaš rad otroke? Se rad igraš? Ali imaš rad pustolovščine?
Če si na vse odgovoril z DA, povabljen za ANIMATORJA – PROSTOVOLJCA na POČITNICE BISEROV v Portorož. To je program letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo na morje skupaj s starši ali pa so to otroci, ki prinašajo različne zgodbe iz svojih družin in lahko z nami preživijo drugačen, bolj prijazen teden.

Pogoji za sodelovanje:  
Animator na tednih za otroke je lahko vsak, ki je dopolnil 16 let (na tednu za mladostnike 20 let) in je pripravljen preživeti teden dni z otroki na morju (biti 24 ur en teden z otroki in ne le nekaj ur na dan) ter se je udeležil vsaj dveh ali treh (za tiste, ki bodo prvič) priprav. Lahko se vključite tudi v tehnično ekipo.

A. Priprave:
Priprave za delo z otroki na morju so zelo pomembne, ker se lahko naučimo veliko stvari, ki nam pridejo prav. Poleg tega so priprave namenjene spoznavanju med seboj, kar nam olajša, da smo skupaj cel teden, 24 ur na dan v vročini in naporu. Del priprav je namenjen strokovnemu delu, del priprav pa organizaciji poletnih tednov.

Termini priprav in okvirni program:
I. srečanje: Sobota, 11.2. 2012 (Ljubljana) od 9.30 do 17.00: Kako delati z otroki z vedenjskimi težavami
II. srečanje: : Petek, 24. marec in sobota, 25. marec 2012 (Portorož): Mediacija
III. srečanje: Sobota, 21. aprila 2012 (Ljubljana) od 9.30 do 17.00. Vsebina bo povezana s temo tednov poleti in pripravo gradiv…
IV. srečanje: Petek, 11. maj in sobota, 12. maj 2012 (Portorož): Organizacija tedna, igra dneva, delavnice, velika igra na plaži…
V. srečanje: konec junija (Ljubljana): Priprave po skupinah glede na teden izvedbe
VI. srečanje: začetek julija (Ljubljana): Skupna priprava gradiv za skupne aktivnosti vseh tednov
VII. srečanje: Julij 2012: posebne priprave za tehnične ekipe
Posebno srečanje za vse nove animatorje: predstavitev Počitnic Biserov, pričakovanj, obveznosti…  Dogovor za srečanje bomo organizirali v skladu s časom novih animatorjev.

B. Letovanje:
Termini Počitnic Biserov po tednih:
I. teden: 23. 7.  – 30. 7.
II. teden: 30. 7. – 6. 8.
III. teden: 6. 8.  – 13. 8.
IV. teden:13. 8.  – 20. 8.