Vabilo na 2. kongres slovenskih humanitarnih organizacij

Vabimo vas na 2. kongres slovenskih humanitarnih organizacij, ki bo 4. julija 2009 potekal v Slovenj Gradcu. Glavna organizatorja kongresa sta Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) in Mestna občina Slovenj Gradec, častno pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk. Kongres je namenjen vsem organizacijam, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo.

Osrednja tema kongresa bo revščina in socialna izključenost ter vloga humanitarnih organizacij pri njunem odpravljanju. Poleg plenarnih predavanj se bomo teh perečih tem dotaknili na dveh vzporednih delavnicah, naše misli in predloge pa strnili na okrogli mizi, na katero smo povabili ministra za delo, družino in socialne zadeve in ministrico za javno upravo. Razpravljala bosta skupaj s predstavniki humanitarnih organizacij in uporabniki njihovih programov.

Uradni del programa bomo zaključili z zborom članic NFHOS. Ob tej priliki vabimo vse, ki se nam še niste pridružili, da razmislite o pristopu. Vse potrebne dokumente vam naknadno pošljemo po elektronski oz. navadni pošti.

Čeprav datum kongresa diši po počitnicah smo mnenja, da smo zaposleni in prostovoljci v humanitarnih organizacijah v tem času še zelo dejavni. Da pa bi združili prijetno s koristnim smo pripravili kar nekaj ob kongresne ponudbe, ki je razvidna iz priloženega programa. Vabimo vas, da se z vašimi programi predstavite na stojnicah ali na odru.

Prosimo vas, da izpolnite prijavni obrazec in nam ga pošljete do petka, 19. junija 2009 na elektronski naslov: po faksu: 01 430 12 89 ali na naslov: Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana. Imamo pa še eno ponudbo. Za vse tiste, ki boste s seboj v Slovenj Gradec pripeljali otroke, bomo poskrbeli za njihovo varstvo in animacijo.

Veselimo se srečanja z vami in se vidimo v Slovenj Gradcu.
Organizacijski odbor Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije
Tereza Novak
Alojzij Štefan
Bogdan Dobnik