VABILO NA ROMANJE NA BREZJE, 40 DNI BREZ ALKOHOLA

Spoštovani!

Slovenska karitas in Škofijska karitas Ljubljana v okviru preventivne postne spodbude »40 dni brez alkohola«, vabita v soboto, 9. marca 2019, na romanje na Brezje.

Postni čas je čas spokornosti, čas želje po spreobrnjenju in poboljšanju. Na prvo soboto v postnem času v baziliko Marije Pomagaj na Brezjah priromajo tisti, ki tako ali drugače trpijo od različnih odvisnosti. K Mariji Pomagaj priromajo alkoholiki in vsi, ki trpijo zaradi alkohola in drugih odvisnosti. Da Ona pri svojem Sinu izprosi moči, milosti in blagoslova, da bi se v vsakdanjem življenju reševali spon, ki bremenijo.

Prav lepo povabljeni sodelavci Karitas, da se ob Mariji učimo izbirati pravo pot iz objema alkohola ter biti drug z drugim solidarni.
Prošnje in zahvale bomo izročili Mariji, pri sveti maši ob 10. uri, v Baziliki Marije Pomagaj, ki jo bo vodil dr. Christiana Gostečnika. Po sveti maši bo sledilo predavanje dr. Christiana Gostečnika z naslovom Kako je možno premagati vzorec zasvojenosti v družini?. Pričevali bodo zakonski par, duhovnik in samski moški z osebno izkušnjo odvisnosti.

Naj nam Marija pomaga izbrati pravo pot in je z nami na novi, neprehojeni poti.

 

Prisrčno vabljeni!

 

Lep pozdrav,

 

Jože Kern                                                                                  mag. Cveto Uršič
generalni tajnik                                                                       generalni tajnik
Škofijske karitas Ljubljana                                                    Slovenske karitas