VABILO na novinarsko konferenco akcije 40 dni brez alkohola

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 14. februarja 2024, ob 11.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani.

Z dogodkom bomo uradno začeli z akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od 14. februarja do 30. marca 2024. V tem času nas bo nagovarjalo geslo »Vir veselja in povezanosti«. 

S soorganizatorji akcije 40 dni brez alkohola bomo predstavili akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bo tudi ambasadorka akcije, Monika Avsenik, slovenska pevka. Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ ter podporniki akcije: Ministrstvo za zdravje, Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo UP, Društvo Nacoa, Združenje FORTOX in Strojni krožki Slovenije, že devetnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]
Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa,tel.: 01 478 89 68,  [email protected]
Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]

Več informacij: www.brezalkohola.sihttp://www.brezalkohola.si

Projekt in dogodek sofinancirata ter omogočata AVP in FIHO.