Vabilo na novinarsko konferenco – 40 dni brez alkohola    

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola.

www.brezalkohola.si

Vabljeni na novinarsko konferenco v galerijo Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani, v sredo, 22. februarja 2023, ob 10.00, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, pod naslovom »Beseda zdravi«. Akcija bo potekala od srede, 22. februarja do sobote, 8. aprila 2023.

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa in Zavodom Med.Over.Net ter NIJZ že osemnajsto leto spodbuja k osebni udeležbi v preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo UP in letos tudi Društvo Nacoa.  

Z nami bosta ambasadorja letošnje preventivne akcije Nika Rozman in Nik Škrlec, igralca in TV voditelja. Neposredni prenos bo tudi preko spletne strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Sodelujoči na novinarski konferenci:

  • Nika Rozman in Nik Škrlec, igralca in TV voditelja bosta govorila o svoji priključitvi akciji in spodbudi drugim.
  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas, bo predstavil vsebinski poudarek in potek letošnje preventivne akcije.
  • mag. Simona Felser, v.d. direktorja  Javne agencije RS za varnost prometa, bo predstavil problematiko alkohola v prometu s poudrkom, kjer so vključeni svojci, otroci alkoholikov.
  • Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net, stiske svojcev alkoholikov, kdaj, kako in zakaj poiščite pomoč zase.
  • Karmen Henigsman, Nacionalni inštitut za javno zdravje, bo predstavila alkoholno problematiko v Sloveniji in nekatere vire pomoči.

Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe. Ambasadorka akcije Nika Rozman bo na voljo za pogovor od 9.30 dalje. 

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]

Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]  

Javna agencija RS za varnost prometa, tel.: 01 478 88 68, [email protected]

Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]

Projekt in dogodek sofinancirata ter omogočata: FIHO, AVP.