Vabilo na delavnice za starejše o preventivnih covid-19 ukrepih ter reševanju osebnih stisk

Slovenska karitas s projektom VAU-Vključeni.Aktivni.Uresničeni naslavlja potrebe in stiske starejših, ki so se zaradi časa v katerem živimo, še poglobile.
Želimo si, da bi čim več starejših v poletnih mesecih, ko epidemija nekoliko pojenjuje, spodbudili k nadaljnjemu skrbnemu upoštevanju ukrepov, ozaveščali o nasilju nad starejšimi ter o rešitvah iz stisk. V ta namen smo pripravili delavnico za starejše, ki jo bomo izvajali v lokalnih skupnostih in po župnijah.

Program delavnice

  • Starejše bomo ustrezno informirali o preventivnih ukrepih v povezavi s covid-19 (higiena rok, kašlja; pravilna uporaba zaščitnih mask; samozaščitno vedenje), oblikah nasilja nad starejšimi, kako ga prepoznati in možnostih pomoči.
  • Spodbujali bomo  k razmisleku, kje so meje naše svobode, da z njo ne ogrožamo drugih in sebe. 
  • Starejše bomo vključevali v iskanje rešitev iz stisk. Poudarek bo tudi na lastni aktivnosti za krepitev ter ohranjanje duševnega in telesnega zdravja.
  • Na delavnici bo predstavljen kratek dokumentarni film Prisluhnimo modrosti starejših, ki govori o soočanju s starostjo, odnosih in komunikaciji med generacijami ter stiskah starejših v povezavi z epidemijo.

𝗞𝗿𝗮𝗷 𝗶𝘇𝘃𝗮𝗷𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰: Delavnice bodo potekale v lokalnih skupnostih in po župnijah.
𝗧𝗿𝗮𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲: Delavnica traja 𝟏 𝐮𝐫𝐨.
𝐃𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐨 𝐛𝐫𝐞𝐳𝐩𝐥𝐚č𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐞 𝐛𝐨𝐝𝐨 𝐢𝐳𝐯𝐚𝐣𝐚𝐥𝐞 𝐯 𝐝𝐨𝐩𝐨𝐥𝐝𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞𝐦, 𝐩𝐨𝐩𝐨𝐥𝐝𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐯𝐞č𝐞𝐫𝐧𝐞𝐦 č𝐚𝐬𝐮 𝐨𝐝 𝐣𝐮𝐥𝐢𝐣𝐚 𝐝𝐨 𝐬𝐞𝐩t𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏. Udeleženci bodo prejeli praktična darila. Prosimo, da si termin rezervirate:

Veselimo se sodelovanja z vami!

Prijave in rezervacija termina:

Error: Contact form not found.

Več informacij: Pišite na [email protected].