Vabilo na 24. dobrodelni Decathlon študentski tek na grad

V ponedeljek, 22. maja 2017 vas vabimo na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bomo zbirali prehrambene izdelke ter šolske potrebščine za slovenske družine v stiski, ki jim pomaga Karitas. Prvih 1.800 udeležencev prejme spominsko majico 24. Decathlon študentskega teka na grad. Pridruži se nam tudi ti.  Prijave sprejemamo do petka, 19. maja. Za več klikni tukaj.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bomo sprejemali do petka,  19. maja, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno na dan teka na Prešernovem trgu med 16:00 in 18:00.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, kot univerzitetnemu mestu in prispevek športnemu utripu Ljubljane. Traso dolgo 2,5 km je v 22-ih tekaških izvedbah preteklo že več kot 22.000 tekačic in tekačev.

Študentski tek na grad se je uveljavil, kot pripoznana blagovna znamka, tako me študenti, kot med prebivalci Ljubljane. Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Študentski tek na grad je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani. Z večjim številom udeležencev se lahko ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Vsi udeleženci Študentskega teka na grda ob prihodu v cilj prejmejo brezplačno spominsko majico teka. Za najhitrejše v vseh kategorijah pa bo glavni pokrovilje teka – Decathlon Ljubljana – zagotovil lepe nagrade.

24. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Univerza v Ljubljani, Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana.