Teden Karitas: SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO

Letošnji teden Karitas bo zopet omogočil, da sporočilo dobrote in ljubezni ponesemo tudi izven naših prostorov, pisarn, skladišč, razdelilnih mest, dnevnih centrov, zavetišče, domov itd. Geslo »Skupaj delajmo za dobro« nas vse vabi, da v tem tednu povabimo vse ljudi dobre volje k delu za skupno dobro vseh ljudi, pa naj bo to preko medijev, v župnijskih Karitas z dnevi odprtih vrat, oblikovanju katehez pri verouku, pričevanji pri svetih mašah v naših župnijah in v lokalnih skupnostih. In navsezadnje tudi s skupnim romanjem na Ponikvo ter dobrodelnim koncertom Klic dobrote.

Knjižica za Teden Karitas

Za lažjo pripravo na teden Karitas smo vam pripravili tudi nekaj gradiva za katerega upamo, da vam bo v pomoč pri vaših aktivnostih. V začetku novembra boste vse župnijske Karitas in župnije prijeli knjižico z različnimi gradivi.

Romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo v sredo, 23.11.2022

Z veseljem sporočamo, da bo letos zopet potekalo tradicionalno romanje na Ponikvo za vse sodelavcev Karitas. Program romanja je naslednji:

  • Ob 12:00 bo sveta maša, ki jo bo vodil predsednik Slovenske karitas msgr. Alojzij Cvikl. Prenos svete maše iz Ponikve bo tudi na Golica TV.
  • Po sveti maši bo manjša pogostitev s kavo in čajem.
  • Ob 14.00 uri bodo sodelavci Škofijske karitas Celje v Celju ob dvorani Golovec pripravili kosilo.
  • Ob 16.00 bo sledil ogled javne generalke 32. dobrodelni koncert Klic dobrote v Celju v Dvorani Golovec.
  • Mašo bodo neposredno prenašala na TV Golica.

32. dobrodelni koncert Klic dobrote v Celju v sredo, 23.11.2022

Ob 20.00 bo z neposrednim prenosom na 1. programu TV SLO, Radiu Slovenja in Radiu Ognjišče že 32. dobrodelni koncert Klic dobrote.

Ob spremljevalni skupini DIAMANTI bodo z nami Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Zbor OŠ Alojzija Šuštarja, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar in Alya. Večer dobrih misli pa bodo z besedo prepletali  Jure Sešek in Bernarda Žarn, Klara Eva Kukovičič in Žiga Bunič ter Romana Kocjančič.

Na voljo je plakate Klic dobrote, ki vabi k spremljanju dobrodelnega koncerta preko TV, radijev in tudi z udeležbo v dvorani Golovec v Celju.