Srečanje prostovoljcev in sodelavcev Karitas

Na Slomškovi Ponikvi pri Celju se je na že 12. srečanju, po ocenah organizatorjev zbralo med 1.700 in 1.800 prostovoljcev in sodelavcev Karitas. Zbrani so se od 10. ure v molitvi pripravljali na sveto mašo, ki jo je daroval predsednik Slovenske Karitas, škof dr. Marjan Turnšek.

Dr. Turnšek je zbrane med sveto mašo nagovoril z geslom Tedna Karitas »Rad te imam, zaupam ti!«. Med drugim je izpostavil, da letošnje geslo velja tudi Karitas, ki »želi mladim zaupati in jih na vseh nivojih povabiti »zraven«. Mladi morajo biti »zraven«, ko gre za življenje, saj so ga polni. « Karitas ni le organizacija  temveč del življenja. Starejše zato vzpodbuja, naj bodo podobni Bogu ter mladim zaupajo in se jih ne bojijo.

Mlade, ki jim je letošnji Teden Karitas posebej namenjen, je dr. Turnšek nagovoril z besedami: »poklicani ste, da nas imate radi in nam zaupate, nam srednjih in starejših let! Ne bojte se nas!«. Mladim je zaupal tudi sledeče: »Sicer pa, veste, dragi mladi, da tudi mi še kako potrebujemo vašo potrditev, da nas imate radi in nam zaupate. Tudi mi težko živimo brez tega. In tako, vidite, se med seboj potrebujemo, ker nas je tako ustvaril Stvarnik, ki se pri vsem tem vendar ni zmotil.«

Ob škofu se je pri slovensnem somaševanju zbralo kar 60 duhovnikov in diakonov iz vse Slovenije. Turnšek je ob koncu svojega nagovora vsem sodelavcem, prostovoljcem in dobrotnikom ter vsem, ki so bili deležni pomoči Karitas, povedal, da jih ima rad in jim zaupa!

Lepo vreme pa je brez dvoma med udeleženci še dodatno vzpodbudilo zelo dobro in vedro razpoloženje. V takšnem razpoloženju se še vedno družijo na Ponikvi, kjer jih prijazno gostijo domačini. Prostovoljci pa se bodo ob 16. uri udeležili tudi javne generalke dobrodelnega koncerta KLIC DOBROTE, ki ga Slovenska Karitas tudi letos namenja zbiranju pomoči za družine v stiski.

Za Slovensko Karitas pripravilMatjaž Kukuruzovič