Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob potresu v Turčiji in Siriji

V ponedeljek, 6. februarja, je močan potres z magnitudo 7,8 stresel jugovzhodno Turčijo in severno Sirijo, pri čemer je podrl na stotine zgradb in ubil več tisoč ljudi.

Slovenska karitas ima odprt račun za pomoč prizadetim ob potresu, ki je prizadel jugovzhodni del Turčije in severni del sosednje Sirije. Uničene so številne zgradbe in infrastruktura. Mnogi so ostali brez vsega. Kljub temu, da je bila temperatura zraka v številnih pokrajinah v regiji pod ničlo, so ljudje začeli čakati ob ognjih, ki so jih zakurili in v svojih vozilih. Razmere so zelo težke.

Vsa zbrana sredstva bo Slovenska karitas posredovala mreži Karitas za pomoč v Turčiji in Siriji glede na največje potrebe. Sodelavci Karitas so že na terenu in prosijo za solidarnost. Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za že tako zelo ranljive prebivalce, še posebej v Siriji, ki nosi posledice vojne in je že nekaj časa pozabljena kriza. Najprej bo pomoč namenjena oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialno pomočjo, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin.

Pomoč Slovenije bo izraz solidarnosti, sočutja in podpore prizadetim v Turčiji in Siriji. Poleg materialne škode, potres povzroča tudi strah in negotovost za mnoge prebivalce na  prizadetem območju.

Darujte

Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in darovali boste 5 oziroma 10 EUR ali z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES TURČIJA-SIRIJA
Sklic: 00 626

BIC banke: LJBASI2X,

Koda namena: CHAR

Nakazilo preko mBills:

Preko aplikacije mBiils (v app pritisnite na znak za EUR, izberite Slikaj in plačaj – QR.)

Iskrena hvala za vsak dar!

Peter Tomažič
generalni tajnik Slovenske karitas

Izjava

Več informacij:  [email protected] , 031 344 481