Pomoč družini, ki ji je ogenj spomladi uničil hišo

Iz Nadškofijske Karitas Maribor so se na nas obrnili  s prošnjo, da bi pomagali družini, ki ji je ogenj spomladi uničil hišo.

V mansardi je zgorela popolnoma vsa oprema, vključno z oblačili in vsemi osebnimi predmeti mlade družine, v pritličnih prostorih pa zaradi namočenosti in vdora stropa, bivanje prav tako ni več možno. Pri gašenju je zaradi lesenega stropa prišlo do vdora vode v spodnje prostore in posledično tudi do poškodovanja notranjih prostorov, kjer je bila skupna kuhinja in dnevni prostori ter spalnice ostalih, starejših družinskih članov.

Družini, ki je v trenutku ostala brez strehe nad glavo, so sorodniki začasno uredili bivališče v starejši hiši, ki se nahaja v bližini doma in  kmetije, s katero se družina preživlja. Družina je bila deležna že zbrane finančne pomoči s strani mnogih, ki so prepoznali nepredstavljivo stisko, ko ostaneš v trenutku brez vsega, vendar so to seveda manjši zneski, ki pa kljub temu predstavljajo ogromno pomoč družini pri novogradnji. Končna vrednost obnove oziroma gradnje še ni znana, gotovo pa je, da se bo morala družina zadolžiti.

Za vsak dar se vam v imenu celotne družine zahvaljujemo.

Podatki za nakazilo

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
BIC banke: LJBASI2X
Koda namena: CHAR Sklic: SI00 904
Namen: ZAupanje

Novo: Darovanje preko QR kode z mobilnim telefonom >>>

Nakazilo preko mBills:

Preko aplikacije mBiils (odprite aplikacijo, pritisnite na velik znak za EUR, izberite Slikaj in plačaj – QR. Odprla se vam bo stran Klic dobrote)