Pokloni zvezek – zbiranje zvezkov po vrtcih in osnovnih šolah

Slovenska karitas že deseto leto vabi k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in vse otroke spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. Akcija je bila v preteklih letih zelo uspešna. V letu 2017 je sodelovalo 291 osnovnih šol in 94 vrtcev, v katerih se je zbralo več kot 29.000 zvezkov.

Iskrena hvala vsem mentorjem za dosedanjo pomoč in spodbudo učencev k solidarnosti.

Otroke in njihove starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. Zvezke zbiramo za več kot 12.000 socialno ogroženih otrok, ki jim bo Karitas preko poletja pomagala s šolskimi potrebščinami.

Vsak otrok prejme razglednico, ki vam jih bomo poslali. Otroci doma ali v šoli zapišejo sporočilo, misel, pozdrav … in/ali narišejo risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico nato vložijo v darovani zvezek. Misli lahko tudi skupaj preberete pred celim razredom. Učenci zadnje triade lahko pripravijo tudi koncert ali drug dogodek ter namesto vstopnine zbirajo zvezke.  Za več informacij se obrnite na Jano Flajs, [email protected] , 01 300 59 60 oz. 67.
Več na: www.karitas.si/pokloni-zvezek

Pomagate lahko tudi z SMS sporočilom ZVEZEK5 na 1919 in darujete 5 EUR za pomoč s šolskimi potrebščinami socialno ogroženim osnovnošolcem v Sloveniji. Pogoji in navodila>>>