Podprete nas lahko tudi brezplačno

Ste vedeli, da Slovenska karitas vsako leto razdeli več kot 3000 ton hrane? S tem pa pomagamo več kot 90.000 socialno ogroženim družinam in posameznikom. Seveda nam lahko pomagate tudi vi in to hitro, enostavno in popolnoma brezplačno. Pokažite, da podpirate delovanje Slovenske karitas in kliknite E-Donacije.

Večino poslanstva uresničujemo s pomočjo donacij. Pomagate lahko tudi vi in to popolnoma brezplačno.

Kako lahko brezplačno pomagate ljudem v stiski?

E-Donacije je prva donatorska platforma v Sloveniji s katero si društva pomagajo pri zbiranju finančnih sredstev BREZ LASTNEGA VLOŽKA DONATORJA. Uporaba platforme je enostavna, varna in uporabniku prijazna. Izpolnitev vam bo vzela le 3 minute časa.

E-Donacije omogočajo dva načina doniranja. Prvi je doniranje do 1 % dohodnine (januarja 2021 je vlada Republike Slovenije dvignila del dohodnine, ki se lahko nameni za donacijo iz 0,5 % na 1 %) izbranemu društvu ali organizaciji, drugi način donacije pa se izvede na podlagi menjave ponudnikov storitev, ki jih donator že uporablja. V dobrem letu dni so s pomočjo E-Donacij zbrali več kot 16.000 donacij dohodnine, za več kot 1300 društev! V strnjeni akciji s pomočjo družbenih omrežji, je konec maja 2021, v samo štirih dneh preko platforme E-Donacije dohodnino darovalo 6272 donatorjev.

Doniranje s pomočjo platforme poteka brez obiska pošte, brez tiskanja obrazcev in brez čakanja v dolgih vrstah. Spletni obrazec lahko uporabniki oziroma donatorji izpolnijo kar iz udobja svojega doma, preko mobilnega telefona ali računalnika. Za potrditev donacije ne potrebujete digitalnega potrdila, saj se obrazec podpiše z naprednim – a enostavnim elektronskim podpisom. Vsak podpisan dokument je časovno žigosan z namenom sledljivosti oziroma zagotovitve varnosti uporabnikovega podpisa in navedenih podatkov.

E-Donacije so ustvarili z namenom, da pomagajo društvom in organizacijam pri zbiranju sredstev. Želijo, da je čim več ljudi ozaveščenih o možnosti doniranja brez lastnega finančnega vložka, hitro in enostavno – kar omogoča spletna platforma E-Donacije.

Pomagajte Slovenski karitas uresničevati poslanstvo in vizijo. Postopek vam bo vzel le 3 minute vašega časa, vse pa lahko uredite kar iz udobja doma prek mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate pomagati tistim v stiski (video navodila). Povezava do spletne strani za donacijo Slovenski karitas: https://edonacije.si/slovenska-karitas.