Podarite knjigo in osrečite otroka v stiski

Od 1. marca do 10. aprila poteka zbiranje rabljenih otroških knjig v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More po vsej Sloveniji. Akcija nosi naslov KNJIGA ZA PRIJATELJA. Zbrane knjige bo Slovenska karitas podarila otrokom, ki jih najbolj potrebujejo. Za spodbudo bodo v trgovinah za vsako podarjeno knjigo darovalcem ponudili popust za nakup določenih artiklov.

Cilj dobrodelne akcije »Knjiga za prijatelja« podjetja Acron, d.o.o. in Slovenske karitas je s knjigami razvedriti otroke iz težjih socialnih razmer in jim omogočiti izkušnjo, da imajo svojo knjigo, saj je za mnoge družine kupljena knjiga nedostopna.        

Odnos do knjig in s tem do branja je za otroka izjemno pomemben, saj mu pomaga na številnih področjih in s tem pozitivno vpliva tudi na uspeh pri učenju. Brati bi morali čim več in čim bolj pogosto. Z branjem izboljšamo svoj pravopis in besednjak, splošno znanje in razgledanost. Branje nas lahko sprosti ali stimulira možgane, izboljša naš spomin in pozitivno vpliva na analitične in miselne sposobnosti.

In to je še nekaj razlogov več, zakaj so v podjetju Acron predlagali akcijo, saj želijo čim več otrokom omogočiti dostop do knjig in jim pričarati nepozabne trenutke ob prebiranju.

Lokacije trgovin: https://officeandmore.si/trgovine
Več o projektu lahko preberete tudi na spletni strani:
https://bagsandmore.si/blog/z-novo-dobrodelno-akcijo-zelimo-zagotoviti-dostop-do-knjig-vsem-otrokom-