Osrednja obeležitev ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč v ljubljanski Mestni Hiši

Tretjo nedeljo v novembru tradicionalno obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Slovenija ta dan obeležuje tradicionalno že petnajstič, v okviru mednarodnih aktivnosti in pod pokroviteljstvom Združenih narodov ter Svetovne zdravstvene organizacije.

Slogan letošnje  mednarodne obeležitve je  SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO za območja umirjenega prometa, ki še posebej izpostavlja občutek, skrb in soustvarjanje pogojev za najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Zdravje in življenje otrok, starejših, invalidov, pešcev in kolesarjev, naj ima prednost pred vozili na za to urejenih in varnih površinah.

Letošnji osrednji kulturni program so z ambasadorji Zavoda Varna pot, oblikovali osnovnošolci OŠ Riharda Jakopiča, ki so najpogosteje prisotni na območjih umirjenega prometa MO Ljubljana. Ob izdaji in predstavitvi pesniške zbirke naše ambasadorke Brede Marije Kovše, je bil gostitelj in osrednji govorec župan MO Ljubljana Zoran Janković.
Kulturna prireditev je potekala skladno z vladnimi ukrepi za izvajanje kulturnih dejavnosti z omejenim številom povabljenih gostov, neposredni prenos pa si je mogoče ogledati na YouTube kanalu Zavoda Varna pot na spodnji povezavi.