NAJBOLJŠI SOSedje SKUPAJ pomagamo, zbranih je bilo 223.836,52 evrov

Mercatorjeva velika humanitarna akcija

Ljubljana, 26. oktober 2023 – Odpravljanje škode po vremenskih ujmah se nadaljuje. Najboljši sosed je v sodelovanju s partnerskimi dobavitelji in humanitarnima organizacijama Slovenska karitas in  Rdeči križ Slovenije izvedel humanitarno akcijo Najboljši SOSedje skupaj pomagamo. Mercator je v sodelovanju z več kot 60 partnerskimi dobavitelji doniral 10 odstotkov od prodaje več kot 350 vrst izbranih izdelkov in zbral 223.836,52 evrov, ki bodo preko humanitarnih organizacij razdeljeni prizadetim v poplavah. Mercator je s tem postal prvi trgovec, ki je povezal dobavitelje in kupce za podporo prizadetim v vremenskih ujmah, humanitarni organizaciji pa bosta zbrano pomoč transparentno razdelili med pomoči najbolj potrebnim.

Najboljši sosed pomaga

Mercator se je nemudoma po vremenskih ujmah odzval s pomočjo lokalnim skupnostim, velika humanitarna akcija NAJBOLJŠI SOSedje SKUPAJ pa dodatno nadgrajuje večletno odlično sodelovanje s Slovensko karitas in Rdečim križem Slovenije.

Tomislav Kramarić, predsednik poslovodstva družbe Mercator: »Mercator je prvi trgovec, ki je za pomoč prizadetim v poplavah povezal dobavitelje in kupce ter s pomočjo najbolj uglednih humanitarnih organizacij poskrbel za transparentno distribucijo zbranih sredstev. Vsem partnerjem in zvestim kupcem se iskreno zahvaljujemo za dragocene prispevke.«

Slovenska karitas se zahvaljuje kupcem zbranih artiklov in družbi Mercator za učinkovito sodelovanje pri zbiranju pomoči po poplavah. Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič: »Še posebej smo veseli zbranih denarnih sredstev v akciji s prispevki od kupljenih izdelkov, saj Karitas še vedno pomaga več kot 2.000 gospodinjstvom z večjo škodo in slabšo socialno sliko. Prizadeti ob poplavah bodo potrebovali vsestransko podporo tudi v naslednjih mesecih.«

Namestnica generalne sekretarke Rdečega križa Slovenije mag. Nuška Jerman: »Mercator je dragocena stalnica, se vedno odzove klicu na pomoč in tako je bilo tudi po nedavnih poplavah, ko se je v nezavidljivem položaju znašlo več kot deset tisoč gospodinjstev. Zbrana sredstva bodo topel obliž za tiste, ki to najbolj potrebujejo.