Na dobrodelnem koncertu KLIC DOBROTE do konca koncerta zbrali 220.840 evrov

Slovenska karitas je skupaj z RTV Slovenija in sodelovanjem Radia Ognjišče priredila dobrodelni koncert za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Mreža Karitas organizacij v Sloveniji z materialno in finančno pomočjo, svetovanjem ter pogovorom vsako leto pomaga več kot 20.000 družin v stiski. S tem jih podpira in tudi opogumlja. V zadnjih mesecih smo priča draginji. Ljudje, ki so revni ali na robu revščine, zelo čutijo podražitve. Za mnoge to predstavlja veliko stisko, saj skoraj vse prihodke namenijo ravno za hrano in najnujnejše potrebščine.

Da bi številne stiske vsaj malo omilili, vsako leto zbirajo sredstva v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote in s spremljajočimi akcijami v mesecu decembru. Z zbranimi sredstvi lahko družinam pridejo naproti s hrano, sredstvi za plačilo položnic, kurjave in higienskih pripomočkov. Pomagamo jim, da zopet dostojno zaživijo.

Ob izjemnem koncertu, ki se je nocoj odvil v dvorani Golovec v Celju in s prenosom v živo na radiu in televiziji, gre posebna zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom, ki jih je na koncertu spremljala skupina Diamanti. K dobroti in solidarnosti so vabili Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar, Alya in Zbor OŠ Alojzija Šuštarja pod vodstvom Nadje Janežič. Nastopajoči so svoj nastop poklonili družinam v stiski in se pridružili številnim prostovoljcem.

Iz studia v Ljubljani sta se oglašala Klara Eva Kukovičič in Bernard Šutič v družbi mladih prostovoljcev Karitas in skavtov, ki so sprejemali telefonske klice. Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med prostovoljci na Nadškofijski karitas Maribor je bila novinarka Jasmina Gregorec Kozole.

Na koncertu je spregovoril Blaž Švab, član ansambla Modrijani:

»Pomoč ni enosmerna cesta ampak krožišče. Ko pomagaš človeku, človek postane srečnejši. Tak osreči svojo družino in s tem skupnost. Vsi mi pa živimo v skupnosti. Zato vedno, ko pomagamo, pomagamo sebi.«

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem nastopajočim, prostovoljcem, radijskim in TV postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili k ogledu. Imena medijev so objavljena na www.karitas.si/akcije/klic-dobrote.

Ponovitev koncerta bo v petek, 25. 11. 2022, ob 13.25 na 1. programu TV Slovenije. Prostovoljne denarne prispevke bo mogoče oddati tudi med ponovitvijo.

K darovanju je povabila tudi Nina Pušlar:

»Najlepši trenutki na moji glasbeni poti so tisti, ki tudi največ štejejo. Zgodijo se takrat, ko stopimo skupaj in smo ob sočloveku.«

Vsi, ki bi še želeli darovati v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote, lahko to še vedno storite:

 • ves čas preko spletnega obrazca na www.karitas.si
 • v času ponovitve dobrodelnega koncerta v petek, 25. 11., med 13.25 in 15.25
 • S klicem na telefonsko številko 01 300 59 60 vse do konca decembra.
 • Z nakazilom na TRR: SI56 02140-0015556761
  Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
  Sklic: SI00 3514
  Koda namena: CHAR

Iskrena hvala za vaš prispevek. Z vašo pomočjo in dobroto je letošnji Klic dobrote znova prinesel veselje in upanje družinam v stiski. HVALA!