Klic dobrote 2020

V sredo, 25. novembra 2020, ob 20. uri, pripravljamo jubilejni, 30. dobrodelni koncert Klic dobrote. Vabimo vas k ogledu na RTV Slovenija in k poslušanju na Radiu Ognjišče.

Prisrčno vabljeni na 30. tradicionalni koncert Klic dobrote, ki ga vsako leto organiziramo zadnjo sredo v novembru, ko obeležujemo Teden karitas. Letos bo potekal nekoliko drugače, zato je vaša podpora še toliko bolj dragocena.

Tokrat vas namesto v dvorano v Celje vabimo k ogledu neposrednega prenosa iz Studia1 na RTV Slovenija.

Nastopili bodo Irena Vrčkovnik, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček, Gašper Rifelj ter voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek.

Koncert boste lahko spremljali tudi preko valov radia Ognjišče.

Bodimo skupaj za družine v stiski v sredo, 25. novembra 2020, ob 20. uri.

Zbrana sredstva bomo namenili najšibkejšim posameznikom in družinam v Sloveniji, ki so v stiski.

Slišim te – vodilo tedna Karitas in Klica dobrote 2020

»Slišim te« je letošnje vodilo tedna Karitas in Klica dobrote, ki odgovarja na dve potrebi. Na potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za sočloveka in potrebo, da prisluhnemo stiski bližnjega.

“Še posebej v času epidemije in v teh mesecih vsak človek potrebuje DOM, kjer mu je toplo, kjer je na varnem, potrebuje HRANO in vse najnujnejše za življenje. Najbolj pa potrebuje človeško in duhovno BLIŽINO,”

izpostavlja Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas in poziva:

“Nihče v teh časih ne bi smel biti sam. Kljub omejitvam je veliko priložnosti, da se odzovemo na stiske ljudi. Da se pri komu ustavimo in spregovorimo čez balkon, da redno pokličemo osamljene in jih vprašamo, če kaj potrebujejo, da umirjamo ljudi, ki imajo težave v duševnem zdravju in se ne znajdejo v različnih omejitvah. Ter nenazadnje, da organiziramo pomoč Karitas, tako da bo vsak lahko prišel do najnujnejšega”.

S sredstvi, zbranimi s Klicem dobrote, bodo pomoč prejele družine v stiski, ki nujno potrebujejo hrano, sredstva za plačilo položnic in kurjave ter higienske pripomočke.
Vsako leto pomoč iz teh sredstev prejme več kot 20.000 družin iz Slovenije.

Negotove zaposlitve, prenizki dohodki, nesreče, zadolženost, slabi stanovanjski pogoji ali bolezni so stalnica mnogih družin. Letos revščino in stiske dodatno poglabljajo ukrepi povezani s covid-19, saj so mnogi starši, ki delajo občasno ali opravljajo priložnostna dela, izgubili delo.

Še posebej želimo resnično slišati družine v njihovih stiskah in potrebah. Velikokrat poleg materialne opore ljudje v stiski potrebujejo spodbudno besedo in čas, da jih poslušamo. V dialogu z njimi lahko prepoznamo, da iščejo vredno in dostojno življenje ter jim glede na okoliščine ustrezno pomagamo,

nas nagovarja nadškof msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas.

Z vašo pomočjo jim bomo pomagali, jim stali ob strani in jih spodbujali.

Kako lahko sodelujete in pomagate tudi vi?