Karitas 5750 otrokom razdelila za 208.788 EUR šolskih potrebščin

V poletnih mesecih je Karitas po vsej Sloveniji 5750 socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom razdelila za 208.788 EUR pomoči v obliki šolskih potrebščin. Sredstva za pomoč so bila zbrana v akciji Otroci nas potrebujejo, preostali večji del pa je prispevala Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij. Glavnina pomoči Karitas s šolskimi potrebščinami se s septembrom zaključuje. V manjšem obsegu in za posamezne izjemne primere bo tovrstna pomoč poteka tudi preko celega šolskega leta.

V akciji »Brezplačni delovni zvezki za družine s 5 otroki in več« je 529 otrok prejelo za več kot 20.000 EUR delovnih zvezkov, ki so jih poklonile založbe Ataja d.o.o.,  i 2 d.o.o., Mladinska knjiga Založba d.d., Založba Rokus Klett d.o.o. in Založba Tangram. V sklopu programa Posvojitev na razdaljo so v poletnih mesecih starši 210 otrok prejeli dodatnih 16.000 EUR pomoči. Preostala pomoč v višini 172.788 EUR pa je bila 5011 otrokom razdeljena na škofijskih in župnijskih Karitas neposredno v obliki naročilnic za založbe, delovnih zvezkov ter zvezkov in drugih potrebščin.

Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, ki so omogočili pomoč. Številni starši so bili veseli tovrstne pomoči, saj je nakup šolskih potrebščin za mnoge družine zelo velika finančna obremenitev, ki jo sami ne zmorejo.

Slovenska Karitas