Karitas zaključuje z razdeljevanjem pomoči za prizadete v toči v Črnomlju in okolici.

Karitas zaključuje z razdeljevanjem pomoči za prizadete v toči v Črnomlju in okolici. Komisija Župnijske karitas Črnomelj je v petih obravnavah zbranih prošenj pomoč dodelila 238 prizadetim gospodinjstvom oziroma družinam s skupaj 725 družinskimi člani. Od tega je 113 najbolj prizadetih gospodinjstev včeraj poleg prve pomoči prejelo še drugo nakazilo. Skupna vrednost do sedaj razdeljene pomoči znaša 210.650 EUR.

Višina dodeljene pomoči je bila odvisna od škode, socialno ekonomskega stanja, zavarovanja in drugih zagotovljenih ali že danih virov pomoči. Karitas je pomoč usklajevala z občino, Centrom za socialno delo ter drugimi institucijami in humanitarnimi organizacijami v občini Črnomelj.

Do danes se je na Karitas zbralo 233.811 EUR, ki so jih darovali posamezniki, podjetja, škofije, župnije in redovne skupnosti. Hvala vsem za solidarnost s prizadetimi v neurju!

Karitas je tako zaključila s sprejemanjem in obravnavanjem prošenj. Vsa preostala sredstva bodo namenjena že obravnavanim najbolj prizadetim gospodinjstvom. Poskušali jim bomo dodatno pomagati tudi s šolskimi potrebščinami in v jeseni s kurjavo. Prav tako rešujemo še gospodinjstva v dveh blokih in en primer z zelo veliko škodo.

Zahvaljujemo se sodelavcem Župnijske karitas Črnomelj in Škofijske karitas Novo mesto za ves trud in za opravljeno veliko delo, ki bo olajšalo življenje prizadetih gospodinjstev.