Karitas in HOFER v decembru zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski

Slovenska karitas bo v vseh 89 trgovinah HOFER po Sloveniji izvedla dobrodelno akcijo, s katero bomo zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. V prvih dveh vikendih decembra bodo kupci z nakupom primernih izdelkov lahko pomagali tistim, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v stiski.

Zbiramo izdelke, ki jih družine najbolj potrebujejo, kot na primer:

  • živila za otroke: kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po vaši izbiri.

Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

Izdelke, namenjene pomoči potrebnim, bo v trgovinah HOFER možno odložiti v košare pri pakirnem pultu prva dva vikenda v decembru, in sicer:

  • v petek, 3. 12. 2021, in v soboto, 4. 12. 2021,
  • v petek, 10. 12. 2021 in v soboto, 11. 12. 2021.

Začetek akcije HOFER podprl z donacijo v vrednosti 4.450 evrov

»Pri HOFERju smo se brez premisleka odločili, da želimo v decembru ponoviti zbiralno akcijo. Poleg zbranih izdelkov, ki jih bodo prispevali naši kupci, bo vsaka trgovina dodala še voziček živil v vrednosti 50 evrov. Tako želimo akcijo še bolj podpreti in omogočiti pomoč čim več ljudem v stiski, še posebej v tem predprazničnem času,« so ob tej priložnosti povedali pri HOFERju.

Na Slovenski karitas pa dodajamo: »Verjamemo v dobroto ljudi, saj so jo ljudje v Sloveniji pokazali v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjem letu. Več kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s škatlo hrane ali drugimi potrebščinami polepšali prihajajoče praznike številnih slovenskih družin.«

Akcija bo v navedenih terminih potekala v vseh trgovinah HOFER.

Vnaprej iskrena hvala za vsa darovana živila in izdelke.