Humanitarno medicinska odprava Malavi 2014

Skupina mladih zdravnikov in absolventov medicine Medicinske fakultete v Ljubljani se oktobra letos odpravlja na trimesečno humanitarno odpravo v Malavi- eno izmed najrevnejših držav na svetu.

Člani odprave bomo nastanjeni v misijonu patra Stanka Rozmana, ki že od leta 2002 deluje v mestu Kasungu, kjer poteka živahna verska in socialna dejavnost. V okviru tega misijona deluje tudi ambulanta, kjer bodo člani odprave lahko pomagali.

V Malaviju predstavljajo veliko breme nalezljive bolezni (malarija, tuberkuloza, HIV/AIDS ter druge tropske bolezni), ki v največji meri prizadenejo mlado prebivalstvo. Namen odprave je osnovna zdravstvena oskrba tamkajšnjega prebivalstva ter izobraževanje in osveščanje ljudi o tem, kako se prepreči bolezni (pomen higiene, ustrezne prehrane in pitne vode, dojenja ter širjenja nalezljivih bolezni).

Eden izmed ciljev je tudi oskrba misijona z zdravili in sanitetnim materialom.  Zato vas člani odprave Malavi in Slovenska karitas še posebno prosimo za vaš dar, ki bo namenjen nakupu zdravil. Sredstva lahko prispevate preko SMS sporočila.

malavi

S poslanim SMS s ključno besedo AFRIKA5 ali AFRIKA na 1919 boste prispevali 5 EUR ali 1 EUR za nakup zdravil in sanitetnega materiala.
Prispevajo lahko uporabniki Mobitela, SI.mobila, Tušmobila, Debitela in Izimobila. Podrobnosti in pogoji >>>

 

Prepričani smo, da vsako dobro delo spremeni svet in da je vrednost vsakega življenja neprecenljiva.

HVALA ZA VAŠ DAR!

Člani odprave Malavi 2014 in Slovenska karitas

Več na:
odpravamalavi2014.wix.com/malavi2014
www.facebook.com/odpravamalavi2014