Družba Mercator d.d. poklonila 250.000 EUR za ljudi v stiski

V sklopu praznovanja pete obletnice delovanja sklada ZAupanje, ki je potekalo 20. oktobra 2009, je Mag. Mateja Jesenek, članica uprave družbe Mercator za trženje, nabavo, razvoj prodajnih formatov in dopolnilne storitve, Slovenski Karitas  simbolično, s plaketo dobrih besed, izročila donacijo družbe Mercator v višini 250.000 EUR, ki jo v svoji akciji »Iz dobrih besed rastejo dobra dejanja« v obliki hrane in najnujnejših pripomočkov namenja za pomoč 93.000 osebam, ki jim Karitas letno pomaga. Akcija se je pričela junija in bo potekala do konca leta.

To je največja donacija posameznega podjetja v zgodovini 19 letnega delovanja Slovenske Karitas. Del donacije v višini 30.000 evrov je družba Mercator d.d. preko sklada ZAupanje namenila tudi za 12 družin v večjih stiskah.

Še istega dne je prvo donacijo iz med 12-tih preko sklada ZAupanje že prejela družina Cankar, ki ji je aprila pogorela hiša. Donacijo, v obliki materiala za kopalnico in pleskanjev, sta ob prisotnosti predstavnikov Karitas družini predala mag. Darko Dujič, Mercatorjev izvršni direktor strateškega trženja, in mag. Barbara Stegel, direktorica sektorja za odnose z javnostmi v Mercatorju.