Dobrodelna licitacija donirane grafike Leonarda Cohena „It was the hat“.

Licitacija se je pričela v sredo 16.11.2011 in se zaključila v soboto, 26.11.2011, ob zaključku koncerta Klic dobrote.
Zadnja ponudba je znašala 500 EUR.
Zbrana sredstva bodo namenjena dobrodelnemu koncertu Klic dobrote za družine v stiski.

Dobrota ne pozna meja, kar potrjuje tudi obilica dobrodelnih koncertov, med katerimi pa ima najdaljši staž tisti, ki ga vsako leto organizira slovenska Karitas. Pod naslovom „Klic dobrote“ se vsako leto, letošnjega 26. novembra že enaindvajsetič, zbere več deset raznovrstnih glasbenikov, ki zabavi dodajo vrednost z namenom, ki je dar za družine v stiski.

Letos smo med drugim v izvedbi odlične Ylenie in vokalne skupine Vocabella slišali tudi svetovno uspešnico Halleluiah, vsestranskega umetnika Leonarda Cohena, ki je lani na noge dvignil polno dvorano v Stožicah.

Vodja projekta Klic dobrote, Tadej Sadar, se je povezal z menedžerjem slavnega umetnika in ga prosil za sodelovanje. Na presenečenje vseh, se je Leonard Cohen odzval izredno velikodušno in poslal svojo grafiko z naslovom „It was the hat“.

Na pobudo Cohenovega menedžerja, Roberta Korya, smo Cohenovo grafiko – avtoportret licitirali in zbrana sredstva dodali k zbranemu na večer koncerta. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena družinam v stiski.