Dobrodelna akcija Za srce Afrike 2011

Slovenska Karitas v drugi polovici avgusta začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Za srce Afrike. Zbrana sredstva so namenjene razvojnim projektom na področju oskrbe z vodo, zdravstva in šolstva, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike.

S pomočjo zbranih darov posameznikov, podjetij in s SMS sporočili v lanskoletni akciji smo ob pomoči slovenskih misijonarjev, v Ruzu v Burundiju podprli gradnjo dodatnih prostorov zdravstvenega centra do tretje faze, ki bodo namenjeni hospitalizaciji otrok in odraslih ter zgradili dva rezervoarja za vodo (65 m3), ker druge možnosti za oskrbo z vodo ni. V Rwisabiju v Burundiju, smo podprli dokončanje obnove dotrajanih prostorov ter nakup sončnih celic za potrebe zdravstvenega centra, ki oskrbuje 80.000 ljudi. V Zambiji smo podprli programe preventive mladih, v Malaviju pa oskrbe okuženih z virusom HIV. Na Madagaskarju ter v Zambiji smo podprli tudi nakup hrane za šolske otroke. 

V prihodnjem letu želimo v kraju Ruzo v Burundiju podpreti dokončanje gradnje bolnišničnih prostorov zdravstvenega centra, nakup 30 postelj z vzmetnicami ter obnovo dotrajane strehe (470 m2) in stropa na dispanzerju. Da bo delo v zdravstvenem centru, ki ga dnevno obišče 70.000 ljudi, lahko normalno potekalo tudi ponoči, bomo podprli nakup sončnih celic. V Rwisabiju v Burundiju bomo podprli nakup še manjkajoče medicinske opreme za potrebe zdravstvenega centra. Nadaljevali bomo z osveščanjem mladih v Zambiji. V Kigaliju v Ruandi, kjer je v razredih pogosto do 100 otrok, želimo letos podpreti gradnjo in opremljanje osnovne šole s šolskim pohištvom za prva dva razreda ter zgradili vodnjak za potrebe te šole.

Darovalci lahko svoj dar prispevajo z SMS sporočilom Afrika na 1919 ali na Slovensko karitas, Kristanova ulica 1, 1000 LJ, TRR:02140-0015556761, sklic: 2143 namen: Za srce Afrike. Zgibanka s položnico pa bo na voljo tudi v septembrski številki revije Ognjišče.