Dobrodelna akcija Pokloni zvezek

Slovenska Karitas letos tretje leto zapored v mesecu maju organizira zbiranje zvezkov za socialno ogrožene otroke. Akcija z naslovom Pokloni zvezek poteka v osnovnih šolah in je lepo sprejeta med otroki, učitelji in starši. Lani so v okviru istoimenske akcije zbrali 13.873 zvezkov. Na nekaterih šolah so na temo solidarnosti s sovrstniki organizirali tudi različne dogodke, prireditve in razstave.

Letos se je na povabilo Slovenske Karitas do danes prijavilo že 194 osnovnih šol z vseh koncev Slovenije. Osnovnošolci bodo v teh dneh začeli z zbiranjem velikih črtastih zvezkov za pomoč sovrstnikom. Učenci so povabljeni, da na poseben kartonček zapišejo prijateljski pozdrav svojemu sovrstniku in kartonček vstavijo v enega izmed zvezkov, ki jih poklanjajo. Na kartico lahko tudi kaj narišejo ali zapišejo misel ali verz.

Zbiranje zvezkov bo potekalo do 10. junija letos. Zbrane zvezke bo Karitas v mesecu juliju in avgustu razdelila med socialno ogrožene otroke.

Stiske številnih družin so na začetku šolskega leta velike. Začnejo se že konec maja in na začetku junija, ko otroci v šoli prejmejo sezname s šolskimi potrebščinami, ki jih bodo potrebovali v prihodnjem šolskem letu. Tudi letos družine prosijo za pomoč, posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni ali drugih okoliščin. Lani je Karitas po vsej Sloveniji pomagala 10.222 osnovnošolcem. Otroci so prejeli pakete s potrebščinami in delovnimi zvezki, številni pa tudi bone ali pomoč pri plačilu položnic za šolske potrebščine. K tej pomoči so bili s sporočilom sovrstnikov priloženi tudi zvezki, ki so jih poklonili otroci v akciji Pokloni zvezek.

Tisti, ki bi želeli pomagati družinam s šoloobvezni otroki v stiski, lahko to storijo tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo KARITAS na 1919. S sporočilom bodo darovali 1,0 €.

Dodatne informacije o akciji in gradiva v elektronski obliki so na voljo na spletni strani www.karitas.si/zvezek