Božično praznovanje v Molino Silli

Vsakoletno božično praznovanje v Molino Silli v Italiji, ki je potekalo od 24.- 26. decembra, je tudi tokrat pustilo globok vtis. Vsako leto v božič nem č asu se iz vseh koncev sveta v tej idilični dolini zberejo fantje in dekleta, ki so vključeni v don Pierinove komune Skupnost Srečanje. Tu je priložnost, da se srečajo z don Pierinom, s svojimi bližnjimi, sorodniki in prijatelji, da izmenjajo vtise in dobijo dodatne spodbude in potrditve na svoji življenjski poti.

Več tisoč zbranim nam bo v posebnem spominu ostalo prijetno druženje, čustveno nabita atmosfera in ohrabrujoči don Pierinovi govori.

Meseci dela, ki so bili vloženi v pripravo tega dogodka so se odražali v dobri organizaciji in praznični okrasitvi celotnega ambienta. K slovesnemu razpoloženju so prispevali tudi ugledni gostje iz cerkvenega in političnega življenja.

Vrhunec celotnega dogajanja je bila poleg božič ne polnočnice tudi zaključna slovesnost s sveto mašo. To je bila priložnost, da se ozre na že opravljeno delo in predstavi vizijo za prihodnost. Program Skupnosti Srečanje se bo v naslednjem letu razširil tudi v Romunijo.

Letos je dobilo priznanja tristo deklet in fantov, ki so zaključili triletni program v Skupnosti Srečanje. Dvanajst takih je bilo tudi iz Slovenije. Vsem želimo veliko poguma, moči in veselja na nadaljnji življenjski poti.