“Bodi pozoren. Bodi previden” v sodelovanju z Neisho

Slovenska karitas bo v okviru projekta “Bodi pozoren. Bodi previden”, v sodelovanju s priznano slovensko glasbenico Neisho, širšo slovensko in tujo javnost ozaveščala o pojavu trgovine z ljudmi, predvsem prisilne prostitucije.

Neisha se je akciji Slovenske karitas pridružila s pesmijo Gloria in istoimenskim videospotom (izide septembra), ki govorita o zgodbi dekleta (prostitutke), ki se v svojih srednjih letih znajde pred življensko dilemo, ko sprevidi, da jo nadaljevanje dosedanjega življenja pelje v siguren propad. Vsak dan je težji od prejšnjega, težje se je pobrati, zalizati rane. Brezizhodnost in sram lahko premagata le odločitev in volja, ki peljeta do novega začetka. Glavno vlogo v igranem videospotu je odigrala odlična Tina Gorenjak.

Neisha s pesmijo Gloria nagovarja in opozarja poslušalce na problem , ki je žal sestavni del naše družbe. Obenem bomo širili sporočilo pomoči in upanja za žrtve prisilne prostitucije, ki se ujamejo v past trgovine z ljudmi, ter tako spodbujali vsakega posameznika, da je pozoren na spremembe v svoji okolici, na kršenje človekovih pravic, da se zavzema za spoštovanje in ni uporabnik storitev, ki izhajajo iz trgovine z ljudmi.

Pesem si lahko poslušate na: https://soundcloud.com/neisha-neisha/gloria?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=email