40 dni brez alkohola – vabilo na tiskovno konferenco

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred začetkom letošnje akcije 40 dni brez alkohola, ki bo v torek, 16. februarja 2010 ob 11. uri, v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Namen in potek letošnje akcije bodo predstavili generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic, mag. Bojan Žlender s Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Direkciji RS za ceste ter Andreja Verovšek z Zavoda Med.Over.Net.

Prof. prim. dr. Marko Kolšek, dr. med, s Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani pa bo predstavil proces zdravljenja odvisnosti od alkohola in kaj ob tem doživlja družina.

Gosta na novinarski konferenci bosta dramski igralec MGL Gregor Čušin, zaporniški duhovnik Robert Friškovec in Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna Pot .

Letošnje geslo akcije je: »ZA VEČ PRAVEGA VESELJA BREZ ALKOHOLA«.

Glavni namen akcije je:

        izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, katerim botruje alkohol,

        opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola,

        ter spodbuditi širšo javnost k pravemu veselju brez alkohola.

Akcijo, ki letos poteka peto leto, organizirajo Slovenska Karitas, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Direkciji RS za ceste in Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z Zavodom Varna pot, Katedro za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in Celjsko interdisciplinarno akcijsko skupino za varnost v cestnem prometu.

Pridružite se nam!

Kontaktne osebe organizatorjev akcije:

Slovenska Karitas, Peter Tomažič, Telefon: 01/300 59 61 (60)

Ministrstvo za promet, Direkcija RS za ceste, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, mag. Bojan Žlender, Telefon: 01/300 91 70


Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, Telefon: 01/520 50 50