Zbranih 24 ton pomoči v deseti zbiralni akciji pred trgovinami HOFER

Več kot 280 prostovoljcev iz župnijskih Karitas je dva decembrska vikenda v izbranih trgovinah HOFER zbirala izdelke za otroke in družine v stiski. S pomočjo kupcev so tako za ljudi v stiski zbrali več kot 24 ton živil in izdelkov za higieno. Pri HOFER-ju so zbiralno akcijo pospremili še z dodatno donacijo – vsaka izmed 87 trgovin bo v mesecu januarju prispevala nakupovalni voziček z izdelki, s čimer se bo zbrana donacija izdelkov povečala še v vrednosti 4.000 evrov. Akcija je potekala v petek, 13. 12. 2019, soboto, 14. 12. 2019, petek, 20. 12. 2019 in v soboto, 21. 12. 2019. Prostovoljci Karitas so zbirali osnovna živila (trajno mleko, olje, sladkor, moko), živila za otroke (žitne kašice, kosmiče in namaze), ter izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice in ostalo).

Iskrena zahvala prav vsem in vsakemu, ki je v košaro ali prostovoljcu v roke odložil izdelek ter s tem nekomu omogočil upanje v dobro. Ni najbolj pomembna količina ali velikost pomoči s katero želiš pomagati. Pomemben je dober namen in sočutje. Prav to je tisto, kar ogreje srce. Sreča se pomnoži, če jo deliš, kar dokazujejo vsi zbrani izdelki in živila, ki so jih dobri ljudje namenili pomoči potrebnim. Hvala tudi vsem prostovoljcem in podjetju HOFER. Vsi izdelki bodo namenjeni otrokom in družinam v stiski.

Tovrstna zbiralna akcija je že 10 po vrsti, na kar so pri podjetju HOFER še posebej ponosni: »Zbiralna akcija »Majhen dar, veliko zadovoljstvo« dokazuje, da prav vsakdo lahko ustvarja spremembe na bolje. Pri HOFER-ju si zato v okviru lastne iniciative Danes za jutri prizadevamo spodbujati medsebojno pomoč in sočutje ter tako otrokom, družinam in posameznikom omogočiti lepši jutri,« so povedali.

Slovenska karitas