Zaključek akcije – Naj revščina postane preteklost

V letu 2005 poteka mednarodna kampanja boja proti revščini, v katero so vključeni posamezniki, skupnosti in nevladne organizacije. V Sloveniji se je kampaniji v okviru akcije "NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST" pridružil tudi Slovenska karitas in v sodelovanju z Zavodom Med.Over.Net izvedla dve akciji, ki sta potekali od 7.9.2005 in se zaključujejo 17.10.2005 – na Mednarodni dan za odpravo revščine.

Namen celotne akcije je s skupnimi močmi opozoriti in vzpodbuditi vodilne državnike in mednarodne ustanove, naj naredijo nekaj konkretnega za odpravo revščine, kar so si že zadali v razvojnih ciljih tisočletja (Millenium Development Goals) ter uresničijo svoje obljube. Namen akcije je tudi opozarjati javnost na grozeča dejstva revščine ter razvijati občutljivost ljudi.

“PRIDRUŽITE SE POZIVU” V sodelovanju Slovenske karitas in Zavoda Med.Over.Net je v okviru te akcije potekala tudi akcija “Pridružite se pozivu”. Več o akciji si lahko preberete na internetnem naslovu . Poziv so podpisale največje humanitarne organizacije v Sloveniji, kot tudi številna manjša društva, skupaj 18. Poziv je podpisalo tudi 1019 posameznikov. Podpisi so bili skupaj s komentarji, predlogi in opisi dejstev o revščini predani predstavnikom vlade in predsedniku države.

DELAVNICE V OSNOVNIH ŠOLAH
Akciji “Naj revščina postane preteklost” se je pridružilo tudi 26 slovenskih šol, ki so izvedle delavnice in katerih izdelki so objavljeni na spletnih straneh. Več o akciji, poteku in izdelanih lahko preberete na spletni strani >>> http://zavod.over.net/novica.php.

RADIJSKE POSTAJE PRIDRUŽENE K POZIVU
Na Mednarodni dan za odpravo revščine se s pripravo prispevkov na to temo Pozivu pridružujejo tudi slovenske radijske postaje. V skladu s svojimi močmi in možnostmi izvajajo posebne tematske prispevke in oddaje, v katerih tudi med poslušalce razdelijo posebne bele zapestnice, ki simbolizirajo boj proti revščini.

Preko treh oblik aktivne pridružitve k prizadevanjem za zmanjšanje revščine se zaključuje akcija "NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST".

Več informacij:

Slovenska Karitas [email protected] 01/300 59 60 – Peter Tomažič

Zavod Med.Over.Net [email protected] 01/520 50 50 – Andreja Verovšek

Slovenska karitas in Zavod Med.Over.Net se vam iskreno zahvaljujeva za pridružitev k prizadevanjem za zmanjšanje revščine.

Slovenska karitas Alojzij Štefan generalni tajnik

Zavod Med.Over.Net Primož Cimerman direktor