Zahvala vsem sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote

Letošnji 20. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal 24. novembra 2010, je zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Pod geslom »Nič revščine, ukrepajmo zdaj!« in pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta je povezal evropske države v skupnih prizadevanjih v boju proti revščini in socialni izključenosti. V duhu tega sporočila in povezanosti med evropskimi narodi v boju proti revščini sta prvič v dvajsetletni zgodovini omenjene prireditve nastopili tudi dve zasedbi iz tujine in sicer iz Avstrije in Slovaške.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski. Tako se je v času koncerta zbralo 131.000,00 €, do današnjega jutra pa so zbrana sredstva narasla na 185.360,00 €. Akcija zbiranja se bo nadaljevala do sklepa koledarskega leta. Vsi, ki bi v ta namen še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani www.karitas.si ali z direktnim nakazilom na: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: KLIC DOBROTE.

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v dobrodelni akciji za družine v stiski.

Iskrena zahvala tudi vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Skupaj se jih je na odru zvrstilo 161. Zahvala vsem obiskovalcem koncerta, soorganizatorju RTV Slovenija, Radiu Ognjišče, ki je tudi prenašal koncert, vsem medijskim pokroviteljem, Mestni občini Celje, Celjskemu sejmu, Zavodu ZPO in Telekomu Slovenije, ki so prispevali k uspehu koncerta. Posebna zahvala tudi številnim prostovoljcem, ki so s svojim marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala.

V duhu letošnjega gesla in besed, ki jih je v svojem nagovoru povedal predsednik Slovenske Karitas in nadškof dr. Marjan Turnšek: »Pomagajmo prvemu, ki se muči s pretežkim bremenom! Če skupaj poprimemo, ni pretežkih bremen,« bomo na Slovenski Karitas iz zbranih sredstev pomagali nositi bremena premnogih slovenskih družin v stiski.

Imre Jerebic

generalni tajnik Slovenske Karitas