V akciji Klic dobrote do konca dobrodelnega koncerta zbranih 217.000 EUR

V akciji Klic dobrote se je v sredo, 25. novembra 2009, do konca dobrodelnega koncerta zbralo 217.000 EUR, do konca dneva pa 238.000 EUR.

Skupini donatorjev se je letos priključila tudi kampanja Kupujem slovensko s svojimi podporniki, ki je zagotovila donacijo hrane v vrednosti 16.000 €.

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v dobrodelni akciji za družine v stiski.

Iskrena zahvala tudi vsem 154 nastopajočim pevcem in glasbenikom, zahvala obiskovalcem koncerta, ki so napolnili dvorano Golovec,  soorganizatorju RTVSLO, Radiu Ognjišče, ki je tudi prenašal koncert, Mestni občini Celje, Zavodu ZPO in vsem, ki so prispevali k uspehu letošnjega koncerta. Posebna zahvala tudi številnim prostovoljcem, ki so s svojim marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala.

Akcija se nadaljuje do konca leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300 59 60 ali na spletni strani www.karitas.si.

V duhu letošnjega gesla in besed, ki jih je v svojem nagovoru povedal predsednik Slovenske Karitas, murskosoboški škof dr. Marjan Turnšek, bomo na Slovenski Karitas iz številnih darovanih zrn Klica dobrote pripravili prepotreben KRUH ZA ŽIVLJENJE družin v največjih stiskah.

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske Karitas