Teden Karitas (23.-29. november 2009)

Od ponedeljka, 23., do nedelje, 29. novembra 2009, bo v Sloveniji potekal Teden Karitas z naslovom Kruh za življenje. Karitas bo z različnimi dogodki po vsej Sloveniji nagovarjala širšo javnost k dobrodelnosti in opozarjala na socialno najbolj ogrožene člane naše družbe. Naslov tedna, »Kruh za življenje«, sporoča, da številne družine in posamezniki, ki so se zaradi izgube zaposlitve in nenaklonjenih časov znašli v hudi težavah, potrebujejo kruh pomoči pri premagovanju prvih posledic večjega pomanjkanja, kruh človeške bližine in kruh realnega upanja za pozitivno rešitev.


Klic dobrote v dvorani Golovec v Celju
V Tednu Karitas bodo po Sloveniji potekale številne prireditve, najpomembnejši pa bosta srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi in tradicionalni 19. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo, 25. novembra 2009, ob 20.00, v dvorani Golovec v Celju. Koncert bosta neposredno prenašala 1. program Televizije Slovenija in Radio Ognjišče. Slovenska Karitas bo zbrana sredstva namenila za družine v stiski.

Srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi
V sredo, 25. novembra 2009, bo potekalo srečanje sodelavcev Karitas na Ponikvi. Začelo se bo ob 10.00 in se ob 11.00 nadaljevalo s sv. mašo, ki jo bo daroval škof msgr. dr. Marjan Turnšek, predsednik Slovenske Karitas. V nadaljevanju bo sledilo družabno srečanje prostovoljcev Karitas.

Nedelja Karitas

V nedeljo, 29. novembra 2009, bo v župnijah potekala Nedelja Karitas. To bo še posebej prazničen dan za številne prostovoljce. Na Nedeljo Karitas bodo v vseh župnijah zbirali namenske darove za pomoč družinam in posameznikom v stiski.