Pomoč Karitas ob zadnjih poplavah v Sloveniji

Slovenska karitas se je v mesecu septembru z zbiranjem sredstev in s pomočjo prizadetim odzvala na poplave, ki so prizadele predvsem območja Dolenjske, Bele Krajine, Prekmurja in v manjšem obsegu tudi druga območja vzhodne Slovenije. Za pomoč 72 prizadetim gospodinjstvom je bilo do sedaj razdeljenih 50.000 EUR. Nekaj dodatnih vlog je še v reševanju.

Včeraj so Slovenijo prizadele nove poplave, ki so predvsem v Ljubljani in Poljanski dolini v večji meri prizadela tudi gospodinjstva. Slovenska karitas se bo tudi tokrat odzvala z zbiranjem in razdeljevanjem pomoči za socialno ogrožene družine, ki jim je voda zalila stanovanjski del ali v kletnih prostorih uničila kurjavo ali kurišče. Pomoč bodo na prizadetih območjih koordinirale škofijske karitas.

Zbiranje sredstev nadaljujemo na računu, ki smo ga odprli v mesecu septembru:

SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761,
Namen: POPLAVE SLOVENIJA, Sklic: SI00 201,
Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X.
Za poplavljene v Sloveniji lahko prispevate 5 EUR tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

Iskrena zahvala vsem, ki bodo prispevali za prizadete v poplavah.

Slovenska karitas

  1. Izpolnite prijavo in domov boste prejeli položnico.

  * Vsa polja so obvezna

  Ime in priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Znesek:

  Namen:

  Poslani podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje položnice na vaš naslov. V primeru plačila položnice bomo hranili vaš naslov izključno za obveščanje o dobrodelnih akcijah in dejavnostih Slovenske karitas. Spremembe ali odjavo lahko posredujete na [email protected] ali 01/ 300 59 60.

  lllll