Pomagajmo ob hudi zimi na Balkanu

Evropo je v teh dneh zajela huda zima. V mnogih državah na Balkanu so temperature padle pod – 20°C. Ti ekstremni vremenski pogoji so še posebej močno prizadeli ljudi v Srbiji, tako revno prebivalstvo, kot tudi begunce, ki so nastanjeni v begunskih centrih. Hude razmere so tudi v Bosni in Hercegovini, kjer so posamezniki izgubili celo življenje, nekatera mesta so brez elektrike in ogrevanja. Ljudje v Srbiji in BiH nujno potrebujejo pomoč pri nakupu kurjave, prenosnih peči, plačilu elektrike, toplih odej in tudi hrane, zdravil in drugih življenjskih pripomočkov. Ob tem so še posebej ogroženi starejši.

Tudi Slovenska karitas se želi odzvati temu klicu na pomoč. Za prvo pomoč na prizadetih območjih je Slovenska karitas že namenila 4.000,00 EUR.
Zbrana donacije bodo posredovane Caritas v Srbiji ter Caritas v Bosni in Hercegovini, ki sta že začeli s pomočjo s hudo zimo prizadetemu lokalnemu prebivalstvu v Srbiji in BiH ter beguncem v Srbiji.

Svoj dar lahko prispevate na:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Koda namena: CHAR
BIC banke: LJBASI2X
Sklic: SI00 625
Namen: ZIMA SRBIJA IN BIH

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, SI.mobila, Tušmobila, Izimobila in T-2.

HVALA vsem za solidarnost!

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas