Počitnice Biserov 2013

V organizaciji Slovenske karitas se v tem tednu začenja letovanje socialno ogroženih otrok Počitnice Biserov. Od ponedeljka, 22. julija do petka, 23. avgusta 2013, bo v Portorožu letos letovalo skupaj 169 otrok in mladostnikov iz socialno ogroženih družin. Letošnja tema je Slovenija brez meja, preko katere bodo otroci in mladostniki spoznavali različne slovenske kraje, njihove značilnosti in se srečavali z znanimi gosti. Obiskali jih bodo: Murat in Jose, Ansambel Ceglar, Ansambel Goveja župca, Ragpickers band, čarovnik Roman, žonglerji, navijačice, popotniki, kolesarski klub Adrie Mobil, jamarji in drugi.  V petem tednu letovanja bodo vključeni tudi otroci iz Porabja, pri izvedbi celotnega projekta pa bodo sodelovali 103 mladi prostovoljci in animatorji.

Z letovanjem želi Karitas otrokom iz socialno šibkejših družin omogočiti, da preživijo prijeten teden na morju, daleč stran od njihovih stisk in težav. Otroci in animatorji bodo skupaj plavali, si ogledali Portorož, imeli velike igre na plaži, izlet z ladjico v Izolo in različne delavnice, ob večerih pa bodo plesali, se skupaj smejali in odkrivali nova področja z znanimi gosti.

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij in Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Programi letovanj Slovenske karitas potekajo že 18 let in sicer v starem ter novem župnišču v Portorožu. Vsako leto od meseca maja do meseca septembra v različnih programih Karitas letuje preko 650 socialno ogroženih oseb, od tega bo letos približno 400 otrok in 250 odraslih. V času šolskih počitnic poteka letovanje Počitnice Biserov in devet tednov letovanja socialno ogroženih družin, pred poletjem in po poletju pa so v letovanja vključeni tudi starejši in uporabniki programov pomoči odvisnim, ženskam v stiski in drugim, ki so v oskrbi Karitas.