Osnovnošolci iz 211 šol zbirajo zvezke za svoje sovrstnike

Na Slovenski Karitas smo v mesecu maju povabili osnovne šole k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek in sicer z namenom, da zberemo zvezke za 8.000 socialno ogroženih otrok. Do sedaj se je na povabilo odzvalo kar 211 osnovnih in podružnic šol, česar smo zelo veseli.

Za otroke smo pripravili poseben kratek film v katerem predstavljamo različne oblike pomoči, ki jih nudi Karitas. Hkrati pa s filmom spodbujamo tudi k solidarnosti. Vsi otroci so prejeli posebne razglednice s katerimi smo otroke in njihove starše prosili, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za socialno ogrožene osnovnošolce. Otroci lahko na zadnjo stran razglednice zapišejo misel, pozdrav… za skritega prijatelja, ki bo zvezek prejel. Razglednico pa  vložijo v darovani zvezek.

Akcija zbiranja bo potekala do 11. junija. Za posebno presenečenje sta letos poskrbela Adi Smolar in bit boxer Matej Virtič, ki bosta v septembru s svojim programom obiskala osnovno in podružnično šolo z največ zbranimi zvezki.

Iskreno povabilo otrokom in njihovim staršem, da bi v šolo prinesli čim več zvezkov in lepih misli. Zvezke bo Karitas socialno ogroženim otrokom razdelila v mesecu avgustu.

Podrobnosti: https://www.karitas.si/zvezek