Novinarska konferenca 40 dni brez alkohola

V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 22. februarja 2012, ob 11.00 novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo trajala od pepelnične srede, 22. februarja do velike sobote, 7. aprila.
Akcijo, ki bo letos potekala že sedmo leto, organizirajo Slovenska karitas, Javna agencija RS za varnost prometa in Zavod Med.Over.Net. Pri akciji sodelujeta tudi Zavod Varna pot in Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici).
Glavna namena akcije sta izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola v Sloveniji ter spodbuditi širšo javnost k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola.
Akcijo bodo predstavili:
– Imre Jerebic, Slovenska karitas
‐ Bojan Oblak, Javna agencija RS za varnost prometa
‐ Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net
V smislu letošnjega poudarka »Za več pravega veselja v naših družinah« bo o odnosu in pomoči družinskih članov pri soočanju s prekomernim pitjem alkohola spregovoril psihiater in alkoholog dr. Jože Jakopič iz enote za zdravljenje odvisnosti od alkohola Psihiatrične klinike v Ljubljani. Po novinarski konferenci bodo za pogovor na voljo predstavnik društva Al‐ Anon, svojcev in prijateljev alkoholikov, ter dva člana društva Anonimnih Alkoholikov.
Kontaktne osebe organizatorjev:
Slovenska karitas, Matic Podržaj, tel. 01/300–59–60, e‐naslov: [email protected].
Javna agencija RS za varnost prometa, Bojan Oblak, tel. 01/400–88–70, e‐naslov: Bojan.Oblak@avp‐rs.si
Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 01/520–50–50, e‐naslov: [email protected]