Nagradni literarni natečaj IZBERI PRAV. BODI Z MANO.

Slovenska karitas vabi vse dijake slovenskih srednjih šol, da svojimi razmišljanji in izdelki prispevajo k spreminjanju odnosa do alkohola. Sodelujejo lahko s samostojno avtorsko vsebino, namenjeno sovrstnikom: PESEM, ZGODBA, ESEJ, STRIP …

Tema izdelkov je razmišljanje mladostnikov o tem, kdo v njihovo življenje vnaša veselje, kje se počutijo sprejete, katere aktivnosti jih veselijo. Želimo jih spodbuditi k razmišljanju o bogastvu medsebojnih odnosov, ki je nasprotje razdiralnim učinkom alkohola. Odločitev za bližnjega, šport, glasbo … je prava izbira, ki nas spodbuja, da alkoholu rečemo ne. V literarne izdelke dijaki lahko vključijo tudi vidik stisk ljudi, ki jih poznajo in ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledice alkohola.

Na voljo so obrazec za soglasje staršev in pravila, pogoji za sodelovanje. Strokovna komisija bo ocenila izdelke, ki bodo do 16. 4. 2017 prispeli na naslov Slovenske karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, s pripisom Literarni natečaj IZBERI PRAV. BODI Z MANO. ali na e-naslov: [email protected]. Prosimo, da v sporočilu navedete ime in priimek ter naslov avtorja.

Med prispelimi vsebinami bodo avtorji najboljših literarnih del nagrajeni:

  • nagrada: dve karti za adrenalinski park Krvavec,
  • nagrada: družinski izlet z vlakom v terme (Slovenske železnice)
  • nagrada: dve vstopnici za ljubljanski živalski vrt,
  • praktične nagrade (10 kolesarskih čelad, 10 USB ključev in 10 luči za kolo).