Dobrodelni Študentski tek na grad 2022

V sredo, 25. maja se je na Prešernovem trgu v Ljubljani zbralo okoli 800 tekačev, saj sta ŠŠK Zdrava Zabava in ŠOU šport organizirala že 29. Študentski tek na grad, ki spodbuja k zdravemu načinu življenja med študenti in ostalimi sodelujočimi tekači. Tek na grad je bil tudi letos dobrodelno obarvan. Tekači so namesto prijavnine s seboj prinesli prehrambene izdelke in higienske pripomočke, ki jih bo Karitas namenila družinam v stiski. Start teka je bil ob 19. uri na Prešernovem trgu, cilj pa na Ljubljanskem gradu, na Šancah.

Letos se je Študentskemu teku priključila tudi youngCaritas Slovenije in v sklopu projekta Staro kolo za nov nasmeh ozaveščala ekologiji, trajnosti in recikliranju. Geslo je bilo tako Za zeleno Evropo, slogan pa Narava je čudovit dar. Ohranimo jo! Na stojnicah so se mladim prostovoljcem youngCaritas pridružili še sovrstniki iz Mladih za podnebno pravičnost in društva Focus.

Vsi tekači so prejeli majico na kateri je pisalo »Narava je čudovit dar. Ohranimo jo!«. V youngCaritas upamo, da bomo na ta način k razmisleku in dejanjem za zeleno evropo spodbudili čim več mladih. Na letošnjem teku smo tako predstavili tudi projekt Staro kolo za nov nasmeh. Vsi, ki bi želeli izvedeti več o projektu, v sklopu katerega bomo popravili in obnovili stara kolesa in tako dostop do kolesa omogočili otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin, nam lahko pišejo na [email protected]. Veseli bomo vašega sodelovanja. Veseli pa bomo tudi donacij koles, ki jih bomo obnovili.

Projekt Staro kolo za nov nasmeh, v sklopu Evropske solidarnostne enote izvaja skupina petih mladih prostovoljcev.


Projekt Staro kolo za nov nasmeh sofinancira Evropska solidarnostna enota: