Blagoslov skladišča z rabljeno obleko in ostalo opremo

Škofijska Karitas Ljubljana (ŠKL) pripravlja otvoritev in blagoslov prenovljenega skladišča rabljene obleke in ostale opreme, ki bo v torek, 23. oktobra 2007, ob 11.00 na Hudovernikovi ulici 6 v Ljubljani. Skladiščne prostore bo blagoslovil ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran, dogodek pa je tudi priložnost za zahvalo vsem, ki so sodelovali pri obnovi.

Otvoritev se bo začela ob 11. uri z uvodno pesmijo, sledil pa bo pozdravni nagovor z zahvalo izvajalcem ter s sporočilom za medije, ki ga bo izrekel direktor Škofijske Karitas Ljubljana, msgr. Tone Kompare. Sledil bo nadškofov blagoslov prostorov in nagovor predstavnika Mestne občine Ljubljana. Po zaključni zahvalni pesmi bodo udeleženci povabljeni k neformalnemu druženju.

Ljudi dobre volje prosijo, naj poklonijo sodobne in dobro ohranjene stvari, po katerih je pomoči potrebni najpogosteje povprašujejo, npr. po modernih in športnih oblačilih in obutvi za otroke in mladostnike, po otroški (vozičkih, varnostnih stolih, avtomobilskih sedežih) in športni opremi (smučeh, rolerjih), toplih zimskih oblačilih za odrasle (bundah, nepremočljivih čevljih), pa tudi po posteljnini, posodi in dobro ohranjenih ter delujočih kuhinjskih pripomočkih (mešalcih, sesalcih).

Dodatne informacije dobite na Škofijski Karitas Ljubljana, Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana, tel.: 01/439–21–30, e-pošta: [email protected] ali na spletni strani https://www.karitas.si