Karitas vabi vse mlade in tudi ostale, da se kot prostovoljci pridružijo aktivnostim za lajšanje posledic epidemije covid-19.

Glavni namen aktivnosti je zagotavljanje pomoči ljudem v stiski, še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi, ki jih ogroža koronavirus. Delo bo obsegalo različne naloge. Aktivacija prostovoljcev je odvisna od potreb na trenu, o tem vas bomo redno obveščali.

Prijavite se lahko za sodelovanje v 3 sklopih:

  • delitev hrane in ostala logistična podpora: prostovoljno delo poteka na regijskih ali lokalnih Karitas. Morebitna aktivacija prostovoljcev je odvisna od potreb na terenu.
  • sodelovanje v akciji Povezani preko telefona: prostovoljno delo opravljate od doma, tako da enkrat do dvakrat tedensko pokličete osamljeno osebo. Kontakte vam pošljemo po prijavi. Aktivacija prostovoljcev je odvisna povpraševanja po tovrstnem druženju.
  • pomoč v domovih za starejše: prostovoljno delo se opravlja v DSO-jih, ki zaprosijo za tovrstno pomoč. Aktivacija prostovoljcev je odvisna od potreb in logističnih sposobnosti za spremljanje prostovoljcev v DSO-jih.

Za dodatne informacije lahko pišete na [email protected]