Biti mama in biti študentka, oboje zahteva polno zaposlitev. Poleg tega je, poskrbeti tudi za materialno plat preživljanja, pravi izziv, zato želimo mamicam študentkam življenje na tem področju nekoliko olajšati.

Slovenska Karitas nudi materialno pomoč študentkam, ki imajo otroka ali so noseče. Prav tako prostovoljke lahko nudijo pomoč v obliki pogovora, svetovanja.

Študentke mamice lahko pridejo po pomoč na škofijske karitas v času njihovih uradnih ur. Tam dobijo napotnico za prevzem materialne pomoči, ki jo prevzamejo v skladiščih. Materialna pomoč, ki je na voljo: paket hrane, otroške hrane, pralni prašek, oblačila za otroka in mamico in po potrebi druga oprema za otroka. Do pomoči so mamice upravičene enkrat na mesec.

Mamica je do pomoči upravičena, če ima študentski (ali dijaški) status in njen partner ni redno zaposlen. Študentka mamica mora za dodelitev pomoči predložiti naslednje dokumente:

  • Potrdilo o šolanju za tekoče študijsko leto
  • Rojstni list otroka
  • Odločba o otroškem dodatku

Do enake pomoči so seveda upravičene tudi mamice dijakinje. V decembru je organizirano tudi miklavževanje z obdarovanjem in predstavo za otroke.

Vse, ki bi želeli darovati za pomoč študentskim družinam, vabimo da to storijo z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR :
 SI56 0214 0001 5556 761, Koda namena: CHAR
SKLIC: SI00 355, Namen: Mamice študentke

Iskrena hvala.

Prostovoljke: Tina, Neža, Danica in Jericaoblike pomoci za studentke mamice