Pomoč zakoncema pri obnovi strehe in  kuhinje po požaru

Iz Škofijske karitas Novo mesto so se na nas obrnili s prošnjo, da bi pomagali starejšima zakoncema pri obnovi strehe in kuhinj, ki sta nujno potrebna po požaru. 

Starejšima zakoncema je lansko leto pogorel dom in sta ostala brez vsega, v kar sta celo življenje vlagala in se preživljala. Mož je invalid, saj je zaradi dela utrpel obrabe rok, kasneje pa je doživel še srčno in možgansko kap. Tudi žena je šibkega zdravja. Zakonca sta vajena skromnega življenja. Kljub nizkim pokojninam sta s pomočjo prijateljev po požaru uredila dom v taki meri, da lahko v njem živita. Prijateljem pa redno po svojih zmožnostih vračata posojen denar.

Z veliko iskrenostjo, ponižnostjo prosita za pomoč pri obnovi strehe in kuhinje. Hišo je potrebno tudi ponovno izolirati, saj so stene popokale zaradi vročine požara.  Povabljeni ste vsi in vsak posameznik, ki lahko pomaga, da skupaj vsaj malce olajšamo izgubo doma.

Zahvaljujemo se vam za vsak dar.

Fotografija je simbolična.

Podatki za nakazilo pomoči

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Koda namena: CHAR Sklic: SI00 904
Namen: ZAupanje

SMS sporočilo:
UPANJE5 na 1919 ali UPANJE10 na 1919

Nakazilo preko mBills:

Preko aplikacije mBiils (odprite aplikacijo, pritisnite na velik znak za EUR, izberite Slikaj in plačaj – QR. Odprla se vam bo stran Klic dobrote)

Donirate lahko tudi s pomočjo spodnjega obrazca:

  * Vsa polja so obvezna

  Ime

  Priimek

  Naslov

  Poštna številka

  Kraj

  Določite znesek v EUR:

  Izberite način plačila