KAKO ORGANIZIRATI POHOD V PETIH KORAKIH

Sami ali s skupino se lahko podate na pohod ter tako prispevate prehojene kilometre za plemenit cilj, v solidarnost z begunci in migranti.

1. OZAVESTITE SE

Razmislite, zakaj je želite priključiti pohodu solidarnosti z ljudmi, ki so morali zapustiti dom. Morda poznate kakšnega migranta ali begunca osebno? Zakaj je pomembno, da smo sočutni sopotniki ljudi v stiski?

Dodatne informacij lahko pridobite na Facebook skupini Skupni dom in na spletni strani Slovenske karitas LINK. Več o beguncih in njihovih stiskah, si lahko preberete TUKAJ:

2. OBLIKUJTE SVOJO SKUPINO

Pogovorite se z družino, prijatelji, sosedi, sodelavci, znanci ter preverite, če se želijo udeležiti solidarnostnega pohoda. Vključite otroke, mladostnike, starejše in migrante iz vašega lokalnega okolja. 

3. KJE-KDAJ-KAKO?

Določite dan (med 20. in 27. junijem), uro in lokacijo vašega pohoda. Lahko se sprehodite v okolici vašega doma, po pešpoti v vašem lokalnem okolju, po centru mesta, se podate na okoliški hrib, višjo vzpetino ali kam drugam v naravo. 

Ne pohod ne pozabite prinesti vodo in malico. 

4. KOMUNICIRAJTE

Povabite udeležence. Na pohodu fotografirajte dogajanje in objavljajte razmišljanja, fotografije, videe, prigode na socialnih omrežjih ter dodajte ključnik #whatishome. Objavite lahko tudi na Facebook skupini Skupni dom.

PLAKAT – VABILO NA SOLIDARNOSTNI POHOD

5. VPIŠITE SVOJE KILOMETRE

Po zaključenem pohodu seštejte kilometre vseh udeležencev (število kilometrov pomnožite s številom udeležencev) in jih vpišite v števec, dostopen na ####. Dodate lahko tudi posnete fotograije. Prehojeni kilometri bodo prišteti k cilju, doseči 2.810 km, to je razdalja med Damaskom v Siriji in Ljubljano.