Zadnje dni in tedne so zaznamovale besede koronavirus, epidemija, ogrožena skupina, starejši, karantena, covid-19. Zato smo takoj pomislili na solidarnost in pomoč.

Slovenska karitas vabi vse mlade, da se kot prostovoljci pridružijo akciji NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE.

Glavni namen akcije je zagotavljanje pomoči ljudem v stiski, še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi, ki jih ogroža koronavirus. Delo bo obsegalo različne naloge dostave hrane in zdravil ter po potrebi pomoč v lokalnih skladiščih Karitas.


Trenutno pospešeno organiziramo bazo prostovoljcev, ki jih vključujemo v mrežo Župnijski karitas po vsej Sloveniji. Župnijske karitas že zbirajo prijave tistih, ki pomoč potrebujejo, da bi sistem pomoči čimprej zaživel.

Kako akcija “Naš kraj, naše srce” zagotavlja pomoč v času epidemije zaradi okužb s koronavirusom

Starejši so po izkušnjah iz drugih držav najbolj ranljiva skupina, saj s starostjo narašča nevarnost okužbe s koronavirusom in verjetnost slabšega izida bolezni. Zato je še posebno pomembno, da spoštujejo priporočila NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Da bi starejšim olajšali vsakdan, pripravljamo 3 oblike pomoči:

  1. dostava paketov hrane,
  2. dostava zdravil,
  3. povezanost preko telefona.

Starejši se lahko prijavijo za eno ali vse oblike pomoči preko svoje Župnijske karitas. V kolikor še niso koristnik pomoči, lahko na Škofijski karitas preverijo, kjer je njihov center.


Sledite akciji na Facebook in Instagram:

Včeraj smo naše prostovoljce prosili, da narišejo srce, simbol akcije za pomoč v teh razburkanih časih. Prejeli smo že…

Objavljuje NAŠ KRAJ, NAŠE SRCESrijeda, 18. ožujka 2020.