Zahvala sodelujo─Źim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2011

Leto┼ínji 21. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v soboto 26. novembra 2011, je zopet privabil ljudi odprtega srca v dvorano Golovec v Celju. Dobrodelni koncert sta organizirala Slovenska karitas ter Radio in Televizija Slovenija ob sodelovanju z Radiem Ognji┼í─Źe. Dobrodelno prireditev je poleg drugih vidnih gostov z javnega ┼żivljenja s svojim obiskom po─Źastil predsednik dr┼żave Republike Slovenije dr. Danilo Turk.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu leto┼ínjega gesla Tedna Karitas »Srce, ki vidi« z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal poslu┼íalce, gledalce in obiskovalce v prijetni ve─Źer namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta s srcem povezovala Tja┼ía Hrobat in Jure Se┼íek. Iz Studia v Ljubljani pa se je v dru┼żbi skavtov, ki so sprejemali telefonske klice, ogla┼íal Marjan Buni─Ź.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske dru┼żine v stiski.Tako se je do zadnjega javljanja med koncertom zbralo 135.000 EUR, do konca sobotnega ve─Źera pa skupaj 168.000 EUR. Akcija zbiranja za dru┼żine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in ┼íe bodo sodelovali v dobrodelni akciji za dru┼żine v stiski. Iskrena zahvala vsem nastopajo─Źim pevcem in glasbenikom. Skupaj se jih je na odru zvrstilo 76. Letos, ┼że drugo leto, so med slovenskimi izvajalci, nastopili tudi gostje iz tujine. Skupina  The Beatles Revival iz Prage je dvorano Golovec z glasbo, glasbili in obla─Źili prepri─Źljivo popeljala v ─Źase Beatlesov. Za smeh in veselje je poskrbel tudi filmski vlo┼żek dramskega igralca Gregorja ─îu┼íina in Davida Sipo┼ía. Dve to─Źki sta bili letos ┼íe posebej namenjeni tudi spominu na Lojzeta Slaka in njegovim ponarodelim skladbam. Posebnost leto┼ínjega koncerta pa je bila izvedba svetovne uspe┼ínico Halleluiah, vsestranskega umetnika Leonarda Cohena, ki je prav za Klic dobrote poklonil svoj avtoportret z naslovom „It was the hat“. Za grafiko, ki je bila izdana v omejenem ┼ítevilu, je v ─Źasu od 16.11.2011 do zaklju─Źka koncerta Klic dobrote potekala licitacija. Zadnja ponudba je zna┼íala 500 EUR.

Na prireditvi so svoj nastop s plesom in petjem v ┼żivo za dru┼żine v stiski v celoti darovali naslednji glasbeniki in izvajalci: Ylenia, Helena Blagne, Dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s koreografijo Tanje Pavli─Ź, Tina Tiana, Ga┼íper Kolenc, Miha Debevec, Vokalna skupina Vocabella, Vokalna skupina Cantilena, Manca Smoli─ç, Folklorna skupina O┼á Sostro, Ansambel Vihar in Ansambel Petka. Nastopajo─Źe so v ┼żivo spremljali Martin Lunder, Miha Gor┼íe, Dorian Granda in Matej Tekav─Źi─Ź.

Samo prireditev v dvorani Golovec so omogo─Źili: Mestna ob─Źina Celje, Celjski sejem, Gardenia Ars florae d.d., Gostilna ┼áturman in ┼átefka Balan─Ź s.p. Besnica. Posebna zahvala tudi ┼ítevilnim prostovoljcem, ki so s svojim marljivim delom omogo─Źili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi same dvorane in v sklopu prireditve so sodelovale ┼żupnijske karitas iz Vranskega, Polzele, Petrov─Ź, Ponikve pri ┼Żalcu, Gotovelj, in Nove Cerkve, Prostovoljno gasilsko dru┼ítvo Lokrovec, skavti, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene ┼íole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomo─Źjo. Podjetje TS media je omogo─Źilo brezpla─Źno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci Mlade karitas zbirali klice.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca leta. Vsi, ki bi ┼íe ┼żeleli darovati, to lahko storite na telefonski ┼ítevilki 01/300 59 60, na spletni strani www.karitas.si  in neposredno z nakazilom na: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: KLIC DOBROTE.

Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske Karitas